hits

Oppskrift på Harveflarn

Hei! Når dere leser dette har jeg sikkert komme meg på jobb alt. Jeg skrev dette innlegget i går da jeg ikke var sikker på om jeg kom til å rekke det før jobb i dag. Men ville så gjerne dele denne oppskriften med dere da det bare en 2 uker til jul. 

Tenkte jeg skulle dele oppskrift på havreflarn med dere i dag. Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften ti bloggeren Marthe Borge, men tilpasset den slik at det ble glutenfri. Orginaloppskriften finner dere her: http://martheborge.blogg.no/1385908563_oppskrift_havreflarn.html. Jeg holdt på med flere ting på en gang så jeg tok desverre ikke noen bilder mens jeg holdt på. Men om du ser på bloggen til Marthe får du noen bilder underveis. Under vil dere få oppskriften slik jeg laget de. 

Dette trenger du: 

* 1 egg

* 100 gram smeltet smør (jeg brukte melange) 

* 1.5 dl sukker

* 3 dl havregryn ( jeg brukte Semper sine glutenfri) 

* 1 ts bakepulver

* 1 plate/ 100gram med mørk sjokolade (jeg brukte Premium 70% kakao)

Fremgangsmåte: 

1: Begynn med å ta frem alle ingrediensene og mål opp det du skal bruke. Sett også ovnen på 180grader og klargjør et brett med bakepapir.

2: Visp sukkeret og egget sammen, jeg brukte en handmikser i ca 2 min. Da vil det se ut som eggedosis, så tilsetter du 1ts bakepulver og visper det lett inn. 

3: Smelt smøret i mikroen på middels varme i ca 2-3 minutter, i mens smøret smelter ha i halvparten av havregrynet i sukker og eggeblandingen. 

4: Ha så i det smeltede smøret og resten av havregynene og rør med en gaffel eller en vanlig visp. Rør dette sammen i ca 2-3 minuttet. 

5: Om du ønsker store bruk en spiseskje og ønsker du små havreflarn bruk en tskje. Legg så fire små kladder på stekebrettet av gangen da de utvider seg til nesten dobbel størrelse. Pass på at de blir så like som mulig i størrelse. La de steke midt i ovnen på 6-7 minutter, jeg tok de ut da de begynte å på en litt gylden/brun kant.

6: Når de er ferdig stekt ta ut brette og la de ligge noen minutter før du legger de over på en rist til lufting. Det ble nok røre til 22 stk og jeg brukte en tskje. 

7: Når alle er ferdig stekt og avkjølt smelt sjokoladen enten i mikro eller over vannbad, jeg valgte mikroen. Så tar du bare to stykk havreflarn og bruker litt sjokolade som lim, lim så de flate sidene mot hverandre og typp deretter sidene i sjokoladen så du får denne kanten rundt hele. Legg de så på ett fat eller en stor talerken dekket med bakepapir. Ikke legg for mange på samme fat, da de ikke skal festes inn i hverandre. Sett fatet i kjøleskapet og la dem avkjøles så sjokoladen stivner. 

8: Når de havreflarnene har fått stått i kjøleskapet i en 30 minutters tid er de klare til å nytes. Jeg vil også anbefale og dobble porsjonen om dere er flere en 3 stk som skal nyte disse. 

Så håper jeg de faller i smak! 

 2 kommentarer

gien

11.12.2014 kl.16:12

Bruker å spise disse hvert år i julen.De er så gode :D

Agnethe Marie

11.12.2014 kl.21:36

gien: Er det beste jeg vet å spise i førjulstiden :D

Skriv en ny kommentar

Agnethe Marie

Agnethe Marie

26, Drammen

Blogger litt privat og personlig, mest inspirasjon. Kan kontaktes på: agnethemgblogg@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv