hits

Hvordan klare å spare

Å spare penger er noe ikke alle er like flinke til. Jeg har vært flink i perioder og veldig dårlig til tider. Men nå skal jeg bli flink og ikke kjøpe så mye. Jeg prøver å slutte og på inn på nettbutikker og butikker etter jobb,  for har du ikke noe å se på så får du ikke lyst å kjøpe det. Om du skulle finne noe du har lyst på, vent hvertfall 1 uke og se om du fortsatt har lyst på eller i det hele tatt trenger det plagge eller tingen du har sett på. Det er også lov å kjøpe klær på salg, før jul kom Lene Orvik sin kolleksjon og jeg hadde veldig lyst på den mintgrønne kåpen. Den var jo ikke super dyr, men kostet nok og jeg tenkte at jeg må tenke over om jeg kommer til å ha bruk for en kåpe før jeg kjøper den. Det var flere ganger jeg var innom Bik Bok for å se om den siste i L hang der og det gjorde den flere ganger, men jeg klarte og la vær å kjøpe den. Men så var det mye salg i januar og jeg tenkte å ta en titt om kåpen fortsatt hang der og evt om den var på salg. Jeg var utrolig heldig og min størelse hang forstatt der og den var på 50% og da kunne jeg ikke gå fra den. Så den var være veldig hvert det å ikke kjøpe en plagg på full pris om det ikke noe du virkelig må ha eller trenger, for det kan være det er på salg ved en senere anledning. Så nå skal jeg bli flinkere til å kjøpe på salg og virkelig tenke over kjøpene mine. 

Selv har jeg shoppet veldig mye de siste to årene og har vel egentlig det jeg trenger i garderoben. Undertøy er vel egentlig det eneste som er greit å fylle på litt ofte, mens vi alle har plagg som man godt kan ha år etter år. Man har helt sikkert plagg man aldri har tenkt på om kombinere sammen, men som man kan. Så det jeg vil oppfordre alle til er å gå gjennom skapet minst hver 3.mnd, du kommer helt sikkert til å fine noe du ikke har brukt på en stund eller en topp som kan brukes med en bukse eller et skjørt du aldri har tenkt på. Og ikke kjøp noe første gang du ser på det, som nevt la det gå en uke eller to før du går tilbake til butikken og kjøper plagget om du forstatt har lyst på det. 

Det er ikke så vanskelig å spare om du bare er litt mer bestemt og tenker deg mer om, det å spare på kvitteringer kan være lurt også. Jeg sparer på alle kviteringer og går over dem i slutten av hver måned og det er ikke alltid like gøy å se hvor mye man har brukt å ting man ikke husker man har kjøpt eller klesplagg som ikke har blitt brukt enda. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Agnethe Marie

Agnethe Marie

26, Drammen

Blogger litt privat og personlig, mest inspirasjon. Kan kontaktes på: agnethemgblogg@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv