Bok anbefaling

Hei og god lørdag! 

I 2008 begynte jeg på videregående og det var først da jeg faktisk begynte å lese bøke som ikke hadde med skolepensum å gjøre. Frem til da leste jeg jo barne bøker nå jeg var liten, men ikke noe annet en det. Men det var jo litt kjedelig å være på ferier uten å ha annet en blader å lese i så jeg googlet meg frem til noe som kunne være spennende og jeg fant en serie. Og med årene fant jeg andre spennede bokserier og jeg tenkte å anbefale disse til dere i dag. Jeg liker bøker som er litt spennende og med litt magi om jeg kan kalle det for det, også er det mest ungdomsbøker som er litt lette å lese. 

House of Night: Denne serien var den første jeg begynte å lese og jeg brukte nok hvertfall 1 år på hver bok, men jeg hadde begynt å lese litt hvertall. Serien hander om ei jente som blir merket som vampyr om vi følger denne jenta kalt Zoey nå hun fortalter den vanlige skolen og det vanlige livet for å begynne på Tusla House of Night for vampyrer. Og ja dette er altså en bokserie om vampyrer, men den er ikke helt som Twilight og de andre vampyrbøkene, mener nå jeg. Hun får mange nye venner og finner fort ut at hun er spesiell, mange vampyrer får spesielle krefter og evner og det får Zoey også. Første boken kom ut i Norge i 2007 og jeg begynte på denne serien 2008/2009 og jeg ble forelsket etter første bok, selvom jeg brukte lang tid å å lese den ut. De neste bøkene gikk litt fortere å lese ut, men jeg er ikke den so leser ut bøker på en måned jeg tar meg gjerne god tid og bruker derfor fort gjerne 1år på en bok. 

Her ser dere mine bøker og jeg ble akuratt ferdig med bok nr 10 forrige helg. Bok nr 11 kom i august 2014, men jeg har ikke fått kjøpt den enda og bok nr 12 som jeg mener er den siste kommer vel i løpet av mars/april. Og jeg leser alle bøker på norsk da jeg leser ganske sakte og ikke får med meg alt om jeg leser på engelsk. 

Så har jeg funnet en forfatter jeg liker veldig godt, Rick Riordan og skaperen av Percy Jackson og flere gode serier. 

Percy Jackson: Dette er en serie om en gutt på 12/13 år som finner ut at han er halvt gud og halv menneske. Han er da sønn av havguden Poseidon og for egen beskyttelse fra monstre og andre skapnigner som ønsker å drepe halvgudbarn begynner han på halvgudskole/camp. Her lærer han å forsvare seg, men sniker seg også ut på oppdrag med sine nye venner. Her er det jo da gresk mytologi som er en stor ispirasjon til bøkene. 

Lyntyven er den første boken, Monsterhavet den andre, Titanforbandelsen den tredje, den fjerde Slaget om Labyrinten har jeg ikke fått kjøpt enda og den siste og femte boken Den siste Olympier fikk jeg til jul. Her har alle bøkene kommet ut og den siste kom sent i 2011 her i Norge. 

Gudene fra Olympus: Dette er på en måte en fortsettelse på Percy Jackson serien. Her får vi møte flere nye guder og et gjenmøte med gamle gjente og det er også gresk og romersk mytologi og guder som er stor del av handlingen. Denne serien har jeg da ikke begynt på enda da jeg ikke er ferdig med Percy Jacskon enda, har akuratt begynt på Monsterhavet denne helgen. Så viktig å lese Percy Jackson bøkene før du leser Gudene fra Olympus.


 Det er fem bøker i denne serien også, jeg fikk kjøpt meg de to første på Mammutsalget. 

Kanekrøniken: Dette er en serie om to søsken som oppdager at familien dems stammer fra de egyptiske faraoer. De møter på mye rart innefor den egyptiske mytologi og oppgaver som må utføres for å redde verden. Dette er en triologi og har derfor bare 3 bøker, jeg har lest den første og det er veldig bra og spennende historie. 

Jeg håper virkelig at Rick Riordan kommer med flere slike bokserier da jeg synes de er veldig bra og jeg vil gjerne lese mer. 

Alvetegnet: En boktriologi av Sigbjørn Mostue som er en norsk forfatter. Gravbøygen Våkner er første boken i denne triologien som er ment for barn og unge. Men jeg synes det virket som en morsom og spennende serie, andre bok heter Nissedreperen og bok tre heter Krakens gap. Bøkene følger Eva og Espen og dems oppdageler på "den andre siden" og er basert på norsk folketro. Har ikke begynt å lese disse enda, fikk kjøpt de på Mamutsalget som var nå de forrige ukene. 

En annen bokserie jeg har lest litt om i det siste som jeg også synes virker ganske spennende er serien Den siste Lærling (orginalt The Wardstone Chronicles) og er en serie skrevet av Joseph Delaney. Disse bøkene handler om gutten Thomas Ward og hans tid som lærling for å bli skrømtvokter. Ett yrke som blir tildelt den syvende sønn av den synende sønn, og går ut på at han skal lære og beskytte grevskapet mot mørket og det som lurer seg der. Han får tildelt læremester John Gregory og sammen møter de utfordringer og farligere ting en han kunne sett for seg. 

Oversikt over bøkene hentet fra Wikipedia. 

Norske utgivelser
 • 1: Heksenes hevn (The Spook's Apprentice)
 • 2: Vokterens forbannelse(The Spook's Curse)
 • 3: Vokterens hemmelighet(The Spook's Secret)
 • 4: Vokterens kamp (The Spook's Battle)
 • 5: Vokterens feiltrinn (The Spook's Mistake)
 • 6: Vokterens offer (The Spook's Sacrifice)
Engelske utgivelser ikke oversatt til norsk
 • 7:The Spook's Nightmare
 • 8:The Spook's Destiny
 • 9:Spook's: I Am Grimalkin
 • 10:The Spook's Blood
 • 11:Spook's: Slither's Tale
 • 12:Spook's: Alice
 • 13:The Spook's Revenge

I følge Wikipedia er det vist stoppet opp litt med oversettelser av disse bøkene, men jeg håper det kommer på norsk alle sammen etterhvert. 

Har du lest noen av disse bøkene? 

Hvilke bokserier liker du? 

Én kommentar

Iselin Renée

08.03.2015 kl.19:55

de må jeg sjekke ut :)

Skriv en ny kommentar

Agnethe Marie

Agnethe Marie

25, Drammen

Blogger litt privat og personlig, mest inspirasjon. Kan kontaktes på: agnethemgblogg@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits