Hjemmelaget is!

Hei! Da jeg satt på toget hjem fra jobb i dag, klokken var ikke mer enn 14.00 og solen varmet. Så jeg fikk veldig lyst til å kjøpe med meg en is på butikken, men jeg bestemte meg raskt for å kjøpe med til å lage selv i stede. Så jeg kjøpte med med mørk kokesjokolade, bringebær, blåbær, jordbær og fløte også hadde jeg egg og sukker hjemme. Det er jo faktisk ikke så vanskelig å lage is selv, jeg trodde det ville være vrient, men nei. Så jeg fant en enkel og fin oppskrift her : http://www.tine.no/oppskrifter/desserter/is-og-sorbet/hjemmelaget-vaniljeis bare at jeg valgte 6 på antall porsjoner. Ønsket å prøve meg på en liten porsjon for å prøve ut to smaker før jeg lager større porsjoner senere. Jeg brukte ikke vanlijestang, men tok istede bringebær og raspet sjokolade i halve og peppermynteolje og sjokoladebiter i andre halvdel. Så satte jeg begge boller i fryseren med folie over og rørte etter 30min og etter 1 time, så lot jeg isen stå ca 2-3 timer før jeg spiste den. Og min favoritt is er jo uten tvil 'mint chocolatechip' og jeg spiser alltid det når jeg er på ferie i syden, får jo ikke det i Norge. Så derfor måtte jeg lage dette og det var helt sykt godt. 

For å få den fargen brukte jeg bare grønn gelfarge som jeg også bruker når jeg baker cupcakes. Brukte også 6-7 dråper av peppermynteojlen og det var akuratt passe. 

Bringebær og sjokolade is. Her raspet jeg smått av sjokoldae bare for å få litt balanse, bringebær hadde jeg hele i og det anbefaler jeg ikke. Neste gang kommer jeg til å mose dem litt mer og ha litt større sjokolade biter. 

Håper kanskje noen får litt inspirasjon til å prøve seg på hjemmelaget is i løpet av vår /sommeren. Kommer også ett innlegg om noen uker tenker jeg med flere smaker som kan være spennede.

3 kommentarer

Thao

22.04.2015 kl.20:18

Wow, det så sykt godt ut :) Tenker jeg skal lage meg hjemmelaget is jeg og. Ha en fin kveld.

Linda Taylor

22.04.2015 kl.20:23

Nam, det så utrolig godt ut :D

Ha en fin kveld videre <3

Agnethe Marie

22.04.2015 kl.20:30

Takk til dere begge :D

Skriv en ny kommentar

Agnethe Marie

Agnethe Marie

24, Drammen

Jente på 23 år, jobber og studerer Blogger litt om meg og hva jeg driver med ellers blir det en del inspirasjons innlegg. Bilder av natur, interiør, mote, dyr osv. Kan kontaktes på: agnethemgblogg@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits