Hjemmelaget is!

Hei! Da jeg satt på toget hjem fra jobb i dag, klokken var ikke mer enn 14.00 og solen varmet. Så jeg fikk veldig lyst til å kjøpe med meg en is på butikken, men jeg bestemte meg raskt for å kjøpe med til å lage selv i stede. Så jeg kjøpte med med mørk kokesjokolade, bringebær, blåbær, jordbær og fløte også hadde jeg egg og sukker hjemme. Det er jo faktisk ikke så vanskelig å lage is selv, jeg trodde det ville være vrient, men nei. Så jeg fant en enkel og fin oppskrift her : http://www.tine.no/oppskrifter/desserter/is-og-sorbet/hjemmelaget-vaniljeis bare at jeg valgte 6 på antall porsjoner. Ønsket å prøve meg på en liten porsjon for å prøve ut to smaker før jeg lager større porsjoner senere. Jeg brukte ikke vanlijestang, men tok istede bringebær og raspet sjokolade i halve og peppermynteolje og sjokoladebiter i andre halvdel. Så satte jeg begge boller i fryseren med folie over og rørte etter 30min og etter 1 time, så lot jeg isen stå ca 2-3 timer før jeg spiste den. Og min favoritt is er jo uten tvil 'mint chocolatechip' og jeg spiser alltid det når jeg er på ferie i syden, får jo ikke det i Norge. Så derfor måtte jeg lage dette og det var helt sykt godt. 

For å få den fargen brukte jeg bare grønn gelfarge som jeg også bruker når jeg baker cupcakes. Brukte også 6-7 dråper av peppermynteojlen og det var akuratt passe. 

Bringebær og sjokolade is. Her raspet jeg smått av sjokoldae bare for å få litt balanse, bringebær hadde jeg hele i og det anbefaler jeg ikke. Neste gang kommer jeg til å mose dem litt mer og ha litt større sjokolade biter. 

Håper kanskje noen får litt inspirasjon til å prøve seg på hjemmelaget is i løpet av vår /sommeren. Kommer også ett innlegg om noen uker tenker jeg med flere smaker som kan være spennede.

3 kommentarer

Thao

22.04.2015 kl.20:18

Wow, det så sykt godt ut :) Tenker jeg skal lage meg hjemmelaget is jeg og. Ha en fin kveld.

Linda Taylor

22.04.2015 kl.20:23

Nam, det så utrolig godt ut :D

Ha en fin kveld videre <3

Agnethe Marie

22.04.2015 kl.20:30

Takk til dere begge :D

Skriv en ny kommentar

Agnethe Marie

Agnethe Marie

25, Drammen

Blogger litt privat og personlig, mest inspirasjon. Kan kontaktes på: agnethemgblogg@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits