Glutenfri Sjokolade Cookies

Hei! Sjokolade cookies er jo alltid godt og det er lett å oppbevare. Jeg har gluten allergi og tåler derfor ikke hvete, og som dere vet har jeg laget en del hjemmelaget is de siste ukene. Da blir jo bare plommen brukt og ikke egggehvitene, jeg ante ikke hva jeg skulle bruke de til utenom marengs. Og det ble litt kjedelig etterhvert med bare marengs, så jeg googlet og fant en super enkelt og veldig god oppskrift på sjokolade coookies laget på eggehviter på bloggen til My Little Kitchen, den finner du her http://www.mylittlekitchen.no/2012/04/26/deep-dark-chocolate-cookies/. Jeg har brukt denne oppskriften 3 ganger, første gangen brukte jeg varmluft og det funket ikke så veldig bra, så prøve over og undervarme andre gangen og da bli de super gode. 

På bildet over ser dere de jeg laget første gangen med varmluft, det ble bare som tørr marengs med litt sjokolade smak. Her brukte jeg heller ikke smeltet sjokolade og sjokoladebiter da jeg ikke hadde dette og ikke gadd og dra på butikken. Så et mindre vellykket forsøk, men de ble nå spist opp uansett. 

Over ser dere mitt andre forsøk og her brukte jeg både smeltet kokesjokolade og sjokoladebiter. Ble litt tett mellom cookiesene så de stekte litt inn i hverandre, pluss at jeg stekte de i nesten 14 minutter og da ble de ikke så seige som jeg ønsket. Men sånn går det når man glemmer å sette på timer. De ble hvertfall veldig sprø og gode. 


 

Over ser dere dagens runde og her hadde jeg desverre glemt å kjøpe med med kokesjokolade når jeg var i butikken og jeg gadd ikke dra tilbake bare for å kjøpe to plater med sjokolade. Jeg brukte istede for noen ss skjeesjokoladesaus og det fungere veldig fint synes jeg, ble jo heller ikke noe sjokoladebiter, men tilsatte 3 dråper med peppermynteolje og det ble faktisk veldig godt. Denne gangen varmet jeg oven til 200grader og satt den ned til 180 grader når jeg satt inn cookies og brukte over og undervarme. Det ble et bra resultat og det ble litt spør, men seig i midten. 

Neste gang tror jeg at jeg skal prøve meg på daimkuler i tillegg til skjokoladebiter. Når jeg brukter sjokolade så velger jeg alltid kokesjokolade for om man bruker melkesjokolade så synes jeg der blir litt for søtt. Sist brukte jeg Premium sin 70% kakao og det er den jeg pleier å bruke. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Agnethe Marie

Agnethe Marie

25, Drammen

Blogger litt privat og personlig, mest inspirasjon. Kan kontaktes på: agnethemgblogg@hotmail.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits